Select Page

we interior

Jag kan knappt tro att det är sant, men idag skrev vi kontraktet på denna 60-tals pärlaSjälvfallet ett ordentligt renoveringsobjekt. Det är lite nervigt och läskigt men samtidigt såklart jätteroligt! Det känns så stort och overkligt, men det här är ju precis vad vi har velat de senaste året! Huset är ju ett något (läs: väldigt mycket) större projekt än våra tidigare men jag är övertygad om att det kommer bli riktigt bra i slutändan. Även om vi är rutinerade var gällande renoveringar så kommer denna förstås att vara väldigt annorlunda. Första etappen blir att få huset inflyttningsklart – med andra ord ska övervåningen fixas i ordning genom uppfräschning av ytskikt, nya golv i sovrummen, slipning av befintlig parkett, nytt badrum och nytt kök. Vi kommer även att prioritera förbättring av inomhusklimatet genom installation av FTX-ventilationssystem och avstängning mellan garagedelen och bodelen.

När man renoverar hus får man nog lov att renovera lite i etapper – särskilt när man gör så pass mycket själva som vi gör. Därför blir inflyttning första prioritet men så småningom krävs renovering av undervåningen och såklart åtgärder som fönster- (och dörr-) renovering, dränering, uppfräschning av fasaden m.m. Även trädgården är behov av en omgång. Men här får vi ta en sak i taget och inte ha så förbaskat bråttom, det får ta lite tid den här gången!

I övrigt har vi planer på att flytta köket från nuvarande plats till det som i dagsläget disponeras som matsal. Detta för att få en än mer öppen planlösning mellan de sociala ytorna. Där köket är idag kommer det istället att bli något typ av tv-rum som är lite mer avskilt! Annars planerar vi inga större förändringar i just planlösningen.

Tillträdet är sagt till 1 juli men det kan hända att det tidigareläggs. Tills dess blir det till att planera renovering – bestämma oss för hur vi vill ha kök och badrum, ta ut färgprover till väggarna och planera upplägget. Men först: Sälja vår älskade lägenhet!

we interior
we interiorwe interiorwe interior

NUVARANDE PLANLÖSNING:
we interior
we interior