Select Page

we interiorwe interior
pinterest./

Det ekar lite tomt här inne för tillfället, men det blir lätt så när att-göra-listan blir lite för mycket. Förutom att plugga på heltid, arbeta på 50%, hinna med alla hämtningar, umgås med dottern, vara kassör på förskolan och pussla ihop diverse hushållsuppgifter så har vi ju denna enormt energikrävande renovering. Det är så mycket nu och att inte ha en fast punkt, det vill säga ett ordentligt hem och en trygghet, gör saken betydligt värre.

Som om vi inte hade haft nog med problem i renoveringen hitintills – nu har vi enorma problem med stadsbyggnadskontoret och vårt bygglov. Dessutom har vi fått inse att den så kallade ”dolda-fel-försäkringen” från Anticimex, som brukar hänga med sådär vid husköp, i själva verket inte täcker någonting alls – i alla fall inte när man köper renoveringsobjekt. Då ska man tydligen anta att det finns dolda fel (varför har man då en dolda-fel-försäkring?). Men tiden, den är nog värst, och det faktum att den är nästintill obefintlig. Att få ihop tillräckligt med tid så att det rör sig framåt, så att vi någon gång kan bli klara, det är det absolut tyngsta just nu.

Hopplösheten tar över vissa dagar. Men det är bara att fortsätta att tackla motgångarna och hålla humöret uppe, annars kommer vi inte att komma någonstans i detta. Denna helg är Lukas ledig och det innebär jobba-i-huset-helg. Halva värmesystemet kommer antagligen att bli färdigställt, så att vi kan få lite värme i huset, under morgondagen. Då kan vi förhoppningsvis göra klart den sista målningen på övervåningen. Sen är nog helgen dessvärre slut och vi får vänta ytterligare 10 dagar innan det är jobba-i-huset-helg igen. Då är det dags att sätta tänderna i projekt ”badrum”.