Select Page

Det jag uppskattar med just Hemnets inspirationsdel är att alla bilder kommer från riktiga hem. Det känns därmed lite mer verklighetsförankrade. Trots att de alla är uppiffade och i mer eller mindre mån stylade, kan man ändå hitta mängder med smarta lösningar på diverse vanliga förvaringsproblem eller liknande. Dessutom är variationen av olika stilar väldigt bred.

Barnrum är ett utrymme i hemmet som, i min smak, ofta kan bli väldigt oharmoniskt, men här hittade jag ett par stycken som kombinerar stil, lek och praktiska lösningar i ett.

we interiorEn griffelvägg kan användas till en mängd olika saker, den kan ritas på, lära sig skriva sina första ord på. För de lite äldre är det ett praktiskt sätt att anteckna kom-ihåg listor och skriva ner meddelanden. Desstom kan en, nästan helt, nerkluddad vägg vara riktigt fint, som ovan exempelvis.

we interiorDen här anordning av barnteckningar, ovan, blev jag fullständigt förälskad i. Ordentligt dekorativt, och hur många teckningar målar inte barn? Ett sätt att kombinera det roliga med att visa upp barnens nygjorda skapelser samtidigt som det blir riktigt snyggt!

we interiorÖppna garderober har förekommit relativt mycket den senaste tiden, men varför inte ta med det in i barnrummet också? Att hänga upp favoriterna på, eller varför inte de där slitna, och alldeles för små godingarna med högt affektionsvärde som man har så svårt att skilja sig från? 

we interiorDet ska vara lätt att röja undan alla leksakerna när leken är slut. Stora lådor att kasta in allt i är ju nästan ett måste. Byråer med tillhörande, flyttbara lådor döljer stöket effektivt och är diskret på samma gång.

we interiorEtt harmoniskt och lugnande bebisrum, som bjuder in till en ostressad tillvaro den där första tiden då allt annat känns oregelbundet.

we interiorEtt barnrum ska vara lätt att utveckla med barnens ålder. Att göra ett ”Extreme Home Makeover”-barnrum som  kan likna ett paradis för barnet i just den åldern, kommer inte vara lika poppis inom ett par år. Det ska inte behöva vara ett stort projekt att göra sig av med det som barnet förr eller senare faktiskt kommer växa ifrån. Därför tycker jag att golv, tak och liknande ska lämnas neutralt.

we interiorMed risk för att säga emot mig själv tycker jag däremot att det kan vara väldigt roligt att tapetsera om barnrummet i en lite lekfullare tapet – något som ändå inte behöver innebära allt för mycket arbete.

Bildkällor: Hemnet.