Select Page

we interior

Här har ni resultatet på vårt sideboard som vi mer eller mindre knåpat ihop själva! Idéen till det hela kom när vi skulle beställa köksstommar på Ikea och fick syn på deras nya, 3-dimensionella skåplucka Herrestad. Vi räknade på det och jämförde med färdiga sideboards i liknande stuk (exempel 1 och 2) och kom helt enkelt fram till att det skulle bli betydligt billigare, samtidigt som vi skulle kunna anpassa sideboardets längd efter rummet.

Varför vi till slut beslutade oss för att köpa fem köks-överskåp (60×60) med tillhörande Herrestad-luckor, gångjärn och hyllor. För att dölja skruvar och skarvar behövdes även en vanlig vit täckskiva som toppskiva. Skåpen hängs upp precis som när de ska agera köksskåp, men såklart betydligt lägre. Värt att nämna är att det förstås är viktigt att ha väggens bärighet i åtanke!

Det finns oändliga sätt att variera möbeln och det är ju just det som gör det så roligt! Istället för en vit täckskiva har Ikea exempelvis massvis av andra täckskivor som fungerar minst lika bra. Andra alternativ är träskivor från bygghandeln, marmor, mässing, ja, fantasin sätter gränserna. Vi själva har ju varit inne på en toppskiva i mässing men när jag pratat med leverantörer verkar det inte som att någon kan leverera en skiva som är 3 m lång, vilket skulle innebära en skarv. Därför velar vi lite fram och tillbaka om det ändå skulle bli fint.

TIPS: Vi valde 5 överskåp för att den längden blev ideal för just den väggen som de skulle hänga på. Men jag skulle istället rekommendera att köra på 4 stycken överskåp, då finns det nämligen färdiga täckskivor på Ikea i exakt mått!

we interiorwe interior

 

Foto: Andrea/WE Interior.