Select Page

På senaste har jag blivit så väldigt sugen på att köpa en tomt och bygga hus. Att få bestämma precis hur vårt hem ska se ut, ända från grunden.

Att köpa hus har man ju funderat över ett tag, men när jag tittar runt känns det nästan aldrig som att jag hittar ett hus som har de kvalitéer som jag anser önskvärda. Det finns alltid någonting man vill ändra på. Men vid ett husbygge blir det istället precis så som man vill ha det på en gång. Numera finns det ju en stor mängd med så kallade nyckelfärdiga alternativ på marknaden, och det är just det jag varit inne på sedan start. Eftersom ett husbygge där man själv ska rita upp huset kräver mycket mer arbete och projektledning. Dessutom har vi hittat flertal nyckelfärdiga hus som uppnår det vi letar efter i ett hus, så känns det inte heller helt nödvändigt att rita ett eget.

Huset nedan, Bymarken, fastnade vi för häromveckan. Den har väldigt bra, öppen och genomtänkt planlösning. Dessutom kvalitéer såsom carport, tvättstuga med groventré, WIC, mycket förvaringsutrymme, stor terass, möjlighet till öppen spis, trädgårdsförråd, stort badrum och separat allrum (tvrum) på övervåningen. Dessutom gillar jag husets design. Väldigt modernt och estetiskt snyggt, men ändå väldigt välkomnande. Nybyggen har dessutom väldigt låg uppvärmningskostnad kontra många äldre hus. Allt som allt tror jag även att man kan komma undan ganska mycket billigare genom att bygga ett hus jämfört med att köpa ett existerande hus med samma standard. Men det är rätt ont om tomter med bra läge här i Stockholmsområdet, och personligen vill jag inte bo allt för långt ifrån innerstan. Vi får se hur det blir, om vi hittar en lämplig tomt med rimligt pris kanske ett husbygge blir av så småningom!

we interiorFramsida.

we interiorBaksida.

we interiorEntréplan.

we interiorÖvre plan.

Källa: Eksjöhus.